Трикратната олимпийска медалистка Евгения Раданова беше лидерът на България при

...
 Трикратната олимпийска медалистка Евгения Раданова беше лидерът на България при
Коментари Харесай

Жени Раданова: Доказахме, че можем да се справим с организацията на толкова голямо първенство

 Трикратната олимпийска медалистка Евгения Раданова беше водачът на България при организацията на Световното състезание по шорттрек за мъже и дами в " Арена Армеец ". Жени помагаше както при подготовката на самия шампионат, по този начин и за тренировките на националните ни състезатели. След края на шампионата, вицепрезидентът на Международния кънки съюз Трон Еспели даде висока оценка за организацията. Като " отлична " дефинира организацията и спортният министър Красен Кралев.
" Благодаря за положителните думи, които споделиха по наш адрес министър Кралев и господин Еспели. Тези оценки са важи, тъй като осмислят големия труд, които поставиха всички, ангажирани с организацията. Аз също мисля, че се справихме добре и доказахме, че можем да подготвим и проведем на високо равнище толкоз огромно съревнование. Истината е, че щеше да ни е доста мъчно, в случай че не бяхме получили поддръжката на Министерството на младежта и спорта, Национална спортна база и Столична община. Благодаря на министър Красен Кралев, който застана зад нас и ни оказа помощ с всичко, от което имахме потребност. Благодаря и на госпожа Йорданка Фандъкова за поддръжката, която ни оказа с логистиката и рекламата на шампионата. Национална спортна база пък закупи ледената пързалка, на която нашата федерация организира второ огромно състезание ", сподели Раданова.
 Снимка 411740
Източник: Федерация по шорттрек

Относно компликациите, които организационният комитет е срещнал при подготовката на надпреварата, Жени съобщи, че толкоз огромни събития не може да минат без премеждия.

" Напълно обикновено е да се сблъскаш с проблеми. Радващо е обаче, че посредством работата на ръководителя на Българската федерация по кънки Татяна Йорданова, на ръководителя на организационния комитет Христо Турлаков, на изпълнителния шеф на шампионата Биляна Пиронкова и на целия екип, ние успяхме да се оправим с тях. Така в последна сметка ледът беше съвършен, изискванията за тимовете - отлични и мисля, че всички останаха удовлетворени. Все отново това е пето Световно състезание по шорттрек, което организираме и е обикновено да стъпим на опита си от предходните ", добави Раданова.

Жени разгласи, че е удовлетворена от българското показване, като изрази страдание, че двойната бронзова медалистка от Младежките зимни олимпийски игри в Лилехамер 2016 Катрин Маноилова не е взела участие в самостоятелните стартове и не е била пълноценна в щафетата. Както е известно, Катрин получи травма в главата, от която към момента се възвръща.
 Снимка 411742
Източник: Федерация по шорттрек

" Отборът ни е извънредно млад и това домакинство беше скъп опит за момчетата и девойките. Те имат бъдеще и аз имам вяра, че ще развият капацитета си. Много скърбя, че Катрин не съумя да се състезава с цялостни сили пред родна аудитория, само че въпреки всичко най-важно беше да запазим здравето й. Сега й предстоят спомагателни прегледи и възобновяване. Бъдещето е пред нея и огромните й триумфи занапред предстоят ", сподели Раданова.

Именитата ни шорттрекистка също изрази мнение, че България може да се оправи с семейството на Зимни юношески олимпийски игри.

" Организацията на Световното състезание още веднъж сподели, че няма да имаме проблеми да приемем Младежките игри. През тази година го видяхме в шорттрека, през предходната - във фигурното пързаляне, където имахме Световно за юноши и девойки. Колегите от ските и сноуборда също имат голям опит. А през последните години в България организирахме голям брой огромни шампионати по разнообразни типове спорт, които потвърдиха, че страната, общините и федерациите са подготвени да одобряват сходно предизвикателство ", приключи Жени.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР